Головна Новини Бізнес економіка У МВФ очікують, що проблеми з прибутковістю банків триватимуть до 2025 року
commentss НОВИНИ Всі новини

У МВФ очікують, що проблеми з прибутковістю банків триватимуть до 2025 року

У МВФ дали рекомендації банкам у всьому світі, як пережити кризу

26 травня 2020, 13:35 comments2231
Поділіться публікацією:
У МВФ очікують, що проблеми з прибутковістю банків триватимуть до 2025 року

Міжнародний валютний фонд (МВФ) прогнозує, що прибутковість банків буде перебувати під тиском протягом наступних п'яти років через низькі процентні ставки. Крім того, у Фонді застерігають від надмірних ризиків, коли економіка почне відновлюватися. Про це пише Bloomderg з посиланням на дані аналітичної записки МВФ.

"Ми очікуємо, що протягом багатьох років збережеться тиск на рентабельність банків", – сказав журналістам під час онлайн-прес-конференції директор департаменту грошово-кредитної політики і ринків капіталу МВФ Тобіас Адріан.

МВФ закликав органи фінансового сектору враховувати низькі процентні ставки у своїх рішеннях і оцінках ризиків. Фонд заявив, що директивні органи повинні будуть знайти правильний баланс між політикою, спрямованою на збереження фінансової стабільності, підтримання стійкості інститутів і підтримку економічного зростання.

В окремому блозі Адріан сказав, що банки повинні розглянути різні стратегії збереження і зміцнення капіталу, включаючи обмеження виплат дивідендів і викуп акцій.

Нагадаємо, після підписання президентом Володимиром Зеленським банківського ("антиколомойського") закону стало відомо, що Україна і Міжнародний валютний фонд узгодили текст нової програми stand by в розмірі 5 млрд доларів на 18 місяців. Експерти розповіли виданню "Коментарі", чи дійсно нам так потрібен був транш МВФ – такою ціною (неоднозначні за змістом і способом прийняття земельного та банківський закони).



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!