Головна Новини Бізнес економіка Мінфін знизив ставки за ОВДП та залучив більше мільярда гривень до держбюджету
commentss НОВИНИ Всі новини

Мінфін знизив ставки за ОВДП та залучив більше мільярда гривень до держбюджету

За 9-місячними паперами Мінфін сьогодні не проводив аукціон

26 травня 2020, 16:56 comments1777
Поділіться публікацією:
Мінфін знизив ставки за ОВДП та залучив більше мільярда гривень до держбюджету

Міністерство фінансів України сьогодні, 26 травня, за підсумками аукціону залучило 1,037 млрд грн до державного бюджету. Інвесторам були запропоновані номіновані в національній валюті цінні папери з терміном обігу 3, 6, 9 і 12 місяців. Про це повідомляє прес-служба Мінфіну.

Ставки прибутковості за короткостроковими інструментами знижені.

Середньозважена ставка прибутковості за тримісячними ОВДП склала 10,19% (зменшення на 31 базисний пункт), а за шестимісячними – 10,33% (зменшення на 45 б. п.).

При цьому Мінфін не задовольнив попит за вищими ставками, ніж на минулому аукціоні, за 9-місячними і 12-місячними ОВДП, залишивши незмінними ставки прибутковості за річними ОВДП і залучаючи при цьому 314 млн гривень.


Раніше "Коментарі" писали, що Міністерство юстиції України нагадало, що подати щорічну декларацію українці можуть до 31 травня. У відомстві рекомендують не відкладати подання електронної декларації до останнього дня.

Нагадаємо, Міжнародний валютний фонд прогнозує, що прибутковість банків буде перебувати під тиском протягом наступних п'яти років через низькі процентні ставки. Крім того, у Фонді застерігають від надмірних ризиків, коли економіка почне відновлюватися.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!