Уряд представив Програму стимулювання економіки для подолання наслідків коронавіруса

Програма уряду, яка повинна сприяти зростанню економіки в умовах кризи через пандемію коронавірусу, складається більш ніж з 200 пунктів

Кабінет міністрів України під час сьогоднішнього засідання представив Державну програму стимулювання економіки для подолання негативних наслідків, викликаних COVID-19. Згідно з повідомленням Міністерства розвитку економіки, торгівлі і сільського господарства, метою цієї програми є впровадження комплексної системи заходів для стабілізації і сталого розвитку економіки України, зростання зайнятості населення шляхом збереження існуючих та стимулювання створення нових робочих місць.

Так, в урядовій програмі заплановано близько 230 заходів. Вона складена на підставі пропозицій міністерств, регіонів, аналітичних центрів, асоціацій, бізнесу та провідних експертів.

Програма складається з 3 розділів. У першому містяться короткострокові ініціативи у відповідь на COVID-19: забезпечення безпечного функціонування економіки; підтримка галузей економіки і захист їх товарів, робіт або послуг від їх імпортних альтернатив, які поставляються на територію України з урахуванням міжнародних договорів та зобов'язань України.

Для підтримки економіки були розроблені заходи для 6 секторів: промисловість, сільське господарство, енергетика, транспорт і інфраструктура, інформаційно-комунікаційні технології, сфера послуг (торгівля, готельно-ресторанна справа, освіта, креативні індустрії, особисті послуги).

Кабінет міністрів повинен опублікувати повну версію програми протягом трьох днів.

відновлення після кризи і що може зробити українська влада, щоб як можна швидше підняти економіку країни з колін.