Головна Новини Бізнес економіка Уряд представив Програму стимулювання економіки для подолання наслідків коронавіруса
commentss НОВИНИ Всі новини

Уряд представив Програму стимулювання економіки для подолання наслідків коронавіруса

Програма уряду, яка повинна сприяти зростанню економіки в умовах кризи через пандемію коронавірусу, складається більш ніж з 200 пунктів

27 травня 2020, 14:46 comments2959
Поділіться публікацією:
Уряд представив Програму стимулювання економіки для подолання наслідків коронавіруса

Кабінет міністрів України під час сьогоднішнього засідання представив Державну програму стимулювання економіки для подолання негативних наслідків, викликаних COVID-19. Згідно з повідомленням Міністерства розвитку економіки, торгівлі і сільського господарства, метою цієї програми є впровадження комплексної системи заходів для стабілізації і сталого розвитку економіки України, зростання зайнятості населення шляхом збереження існуючих та стимулювання створення нових робочих місць.

Так, в урядовій програмі заплановано близько 230 заходів. Вона складена на підставі пропозицій міністерств, регіонів, аналітичних центрів, асоціацій, бізнесу та провідних експертів.

Програма складається з 3 розділів. У першому містяться короткострокові ініціативи у відповідь на COVID-19: забезпечення безпечного функціонування економіки; підтримка галузей економіки і захист їх товарів, робіт або послуг від їх імпортних альтернатив, які поставляються на територію України з урахуванням міжнародних договорів та зобов'язань України.

Для підтримки економіки були розроблені заходи для 6 секторів: промисловість, сільське господарство, енергетика, транспорт і інфраструктура, інформаційно-комунікаційні технології, сфера послуг (торгівля, готельно-ресторанна справа, освіта, креативні індустрії, особисті послуги).

Кабінет міністрів повинен опублікувати повну версію програми протягом трьох днів.

Нагадаємо, "Коментарі" розбиралися, скільки років Україна втратить на відновлення після кризи і що може зробити українська влада, щоб як можна швидше підняти економіку країни з колін.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Новини партнерів


Новини

Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!