Головна Новини Бізнес фінанси НБУ: банки в Україні будуть працювати цілодобово
commentss НОВИНИ Всі новини

НБУ: банки в Україні будуть працювати цілодобово

Українські банки почнуть обробляти платежі цілодобово вже в 2021 році

3 вересня 2019, 11:00 comments2041
Поділіться публікацією:
НБУ: банки в Україні будуть працювати цілодобово

У Національному банку України (НБУ) повідомили, що всі фінансові установи країни зможуть обробляти електронні платежі цілодобово. Подібні нововведення очікуються вже в 2021 року. Про це в інтерв'ю виданню Liga.net повідомив екс-директор Департаменту платіжних систем НБУ Дмитро Яблунівський.

За словами колишнього чиновника з Нацбанку, перехід систем електронних платежів на цілодобовий режим роботи буде розділений на два етапи. Так, 1 квітня 2020 року в НБУ мають намір створити всі умови для того, щоб банківські установи України змогли почати обробляти електронні платежі 23 години на добу, без вихідних. Наступний крок – це перехід на повну цілодобову роботу. Яблунівський зазначає, що це станеться не пізніше 2021 року.

"Щоб українські банки змогли почати працювати цілодобово, вони повинні бути готові перейти на відкритий стандарт ISO 20022 (міжнародний стандарт, що дозволяє обробляти платежі миттєво). Тобто, трампліном для створення абсолютно нового відкритого банкінгу, стане нова система електронних платежів з можливістю миттєвих платежів", — зазначив екс-чиновник.

Нагадаємо, раніше видання "Коментарі" повідомляло, що економічна ситуація в Україні, в порівнянні з 2008 роком, суттєво змінилася.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!