Головна Новини Бізнес фінанси Стало відомо, як будуть карати банки за недостовірну рекламу про кредити
commentss НОВИНИ Всі новини

Стало відомо, як будуть карати банки за недостовірну рекламу про кредити

За недостовірну інформацію банки можуть позбавляти ліцензій

30 вересня 2019, 14:47 comments1591
Поділіться публікацією:
Стало відомо, як будуть карати банки за недостовірну рекламу про кредити

Національний банк України буде карати фінансові установи за невірно надану інформацію про вартість кредитів в рекламній продукції. Це будуть робити згідно з прийнятим Верховною Радою законом про захист прав споживачів. Про це розповіла начальник управління Національного банку України по захисту прав споживачів фінансових послуг Ольга Лобайчук, повідомляє "УНІАН".

Відзначається, що банк, як і раніше, може пропонувати своїм клієнтам додаткові послуги, наприклад, страховку і платіжну карту при оформленні кредиту, але зобов'язаний розкривати в повному обсязі дані про реальну відсоткову ставку з усіма комісіями.

Ольга Лобайчук зазначила, що на сьогоднішній день затверджено вимоги до розкриття інформації, а також на законодавчому рівні затверджено формулу розрахунку ставки. Якщо в результаті перевірки з'ясується, що банк не розкрив всю інформацію, то до нього будуть вжиті заходи впливу.

"Почнемо з попереджень, і дуже сподіваємося, що банки нас почують. Сподіваюся і на те, що системних порушень не буде, і до позбавлення ліцензії справа не дійде", — розповіла Лобайчук про систему санкцій щодо банків.

Згідно з новим законом передбачається кілька додаткових випадків застосування санкцій, включаючи штраф на банк у розмірі від 50 до 600 мінімумів доходів громадян, штраф до відповідальної особи — у розмірі до 500 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Нагадаємо, Окружний адміністративний суд Києва скасував рішення НБУ про штраф на українську дочірню структуру російського державного "Сбербанку".



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Новини партнерів


Новини

Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!