Головна Новини Бізнес фінанси Усі українські банки перейшли на міжнародний стандарт IBAN, – НБУ
commentss НОВИНИ Всі новини

Усі українські банки перейшли на міжнародний стандарт IBAN, – НБУ

Українські банки остаточно перейдуть на стандарт IBAN з 13 січня 2019 року

1 листопада 2019, 18:22 comments2235
Поділіться публікацією:
Усі українські банки перейшли на міжнародний стандарт IBAN, – НБУ

Національний банк України (НБУ) повідомив, що всі українські банки перейшли на міжнародний стандарт номери банківського рахунку IBAN. Зазначається, що це має зробити зручніше ідентифікацію банківських рахунків і здійснення розрахунків між ними. Про це йдеться в повідомленні прес-служби регулятора.

Тепер номери банківських рахунків в Україні будуть відповідати вимогам європейського стандарту і складатися з 29 символів. У повідомленні наголошується, що цей стандарт спростити оформлення розрахункових документів.

Нагадаємо, перехід на стандарт IBAN розпочався 5 серпня нинішнього року. До 12 січня 2020 року можна буде використовувати реквізити, які використовувалися до введення стандарту в нашій країні. А остаточно банки повинні перейти на IBAN з 13 січня наступного року, після цієї дати проводити розрахунки можна буде виключно з використанням IBAN.

Раніше "Коментарі" повідомляли, що у НБУ відзначають, що статистика підтверджує позитивну динаміку використання клієнтами рахунків стандарту IBAN. Станом на 1 жовтня 2019 року кількість початкових платежів за стандартом IBAN в системі електронних платежів Нацбанку становить 61% від загальної кількості здійснених платежів.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!