Головна Новини Бізнес фінанси "Стать має значення": в Україні зарплата чоловіків більш ніж на 20% перевищує оклад жінки
commentss НОВИНИ Всі новини

"Стать має значення": в Україні зарплата чоловіків більш ніж на 20% перевищує оклад жінки

У Мінсоцполітики відзначають, що ця різниця вище, ніж у більшості європейських країн

14 листопада 2019, 10:46 comments1894
Поділіться публікацією:
"Стать має значення": в Україні зарплата чоловіків більш ніж на 20% перевищує оклад жінки

Мінистр соціальної політики Юлія Соколовська повідомила, що українські жінки отримують заробітну плату на 21% менше, ніж чоловіки на аналогічних посадах. Про це чиновник опублікувала дані на своїй сторінці в Facebook.

Так, прийнявши участь у саміті ООН, який проходив цими днями у Кенії (держава в Східній Африці, — прим. ред.), Соколовська взяла до уваги становище українських жінок нарівні з правами громадянок 180 тисяч країн, що взяли участь у заході.

"Зараз в Україні жінки отримують, наприклад, на 21% нижче заробітну плату порівняно з чоловіками. Цей показник вище, ніж у більшості країн Європи", — зазначено в повідомленні.

Міністр продовжила, що така тенденція згубно впливає на потенціал українок, а значить, і для нашої країни в цілому. Соколовська переконана, що держава має сприяти значним змінам в цьому напрямку.

"І мова не тільки про зрівняння рівнів оплати праці чоловіків і жінок, але і про створення рівних умов: щоб матері могли за бажанням повертатися на ринок праці після народження дітей, щоб роботодавці розвивали відповідну інфраструктуру та умови, більш гнучкі графіки роботи, щоб батьки все більше залучалися до догляду за дітьми, країна розвивала дошкільну освіту, щоб ми долали стереотипи, щоб більше жінок ставало на керівних посадах і багато іншого", — зазначає Юлія Соколовська.

Нагадаємо, раніше портал "Коментарі" повідомляв, що західна преса закликала першу леді України Олену Зеленську вплинути на чоловіка, щоб той змінив своє сексистське ставлення до жінок.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!