Головна Новини Бізнес фінанси Милованов пояснив, чому Україні важливо позичати гроші в МВФ, а не в Росії
commentss НОВИНИ Всі новини

Милованов пояснив, чому Україні важливо позичати гроші в МВФ, а не в Росії

Милованов не зміг сказати, коли Україна розрахується з боргами МВФ

14 листопада 2019, 13:13 comments2244
Поділіться публікацією:
Милованов пояснив, чому Україні важливо позичати гроші в МВФ, а не в Росії

Україна не має брати фінансування у Російської Федерації, навіть при більш вигідних, ніж у Міжнародного валютного фонду, умовах. Про це заявив міністр розвитку економіки, сільського господарства і торгівлі Тимофій Милованов, передає кореспондент сайту "Коментарі".

"Я не погоджуюсь з ідеєю, що ми маємо брати фінансування зовнішнє не у МВФ, а у Росії. Там є два аспекти. Саме фінансування іде в резерві Національного банку України. Але також, на жаль, в світі про Україну недостатньо знають. І недостатньо знають того хорошого, що в нас відбувається. Тому програма МВФ дозволяє нам показати світу, що у нас дійсно збалансований бюджет, відповідальна монетарна і фіскальна політика", — сказав Милованов.

Міністр зазначив, що це не просто "жаргонні фрази". Ці слова означають, що ми витрачаємо зароблені гроші і відповідально ставимося до економіки, що збільшує довіру до України.

Милованов висловив сподівання, що в разі, якщо Україна і надалі буде розвивати економіку, у нас буде низька інфляція, а також зростання інвестицій і заробітних плат. Таким чином, Україні вже не будуть потрібні програми МВФ.

Чиновник не зміг відповісти на питання, коли Україна зможе повернути борги МВФ, посилаючись на те, що це знаходиться в компетенції Національного банку та Міністерства фінансів.

Як повідомляв сайт "Коментарі", олігарх Ігор Коломойський заявив, що Україні краще налагодити відносини з Росією і брати в борг у неї, а не у міжнародних фінансових інститутів, у тому числі МВФ.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://comments.ua/
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!