Головна Новини Бізнес фінанси Слідами банківського скандалу: українцям нагадали про "кримське питання"
commentss НОВИНИ Всі новини

Слідами банківського скандалу: українцям нагадали про "кримське питання"

Представники банку отримували довіреності на паспорти РФ, видані в Криму

11 лютого 2020, 16:05 comments1800
Поділіться публікацією:
Слідами банківського скандалу: українцям нагадали про "кримське питання"

Політична складова не обійшла стороною скандали в українських банках. "Укрсиббанк" також не минули скандали, останній з яких спалахнув практично одночасно зі скандалом навколо "Альфа-Банку" і Дмитра Святаша – в грудні 2019 року. Чималу роль в скандалі зіграли спочатку "російське коріння" банківської установи.

Скандал спалахнув навколо судових розглядів в окупованому Криму, де в 2014 році банківська установа мала 23 відділення і понад 200 співробітників. Власне, останні і стали каталізатором скандалу – виступаючи як представники банку в судових процесах представники банківської установи отримували доручення від банку на паспорти громадян РФ, видані після окупації Кримського півострова в 2014 році.

Разом з тим, ст. 9 Закону України "Про забезпечення прав і свобод громадян та правовий режим на тимчасово окупованій території України" не визнає "органів влади" створених РФ на території Криму, як і видані ними документи, у тому числі паспорта.

В ході одного з засідань суду, відео з якого викладено в YouTube, представник банку вимагає перевести справу в суди на території АР Крим, що вже можна розцінювати як факт визнання окупаційної влади півострова законною.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://comments.ua/
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!