Головна Новини Бізнес фінанси Як в Європі для держборгу: Кабмін створив нове агентство
commentss НОВИНИ Всі новини

Як в Європі для держборгу: Кабмін створив нове агентство

Прем'єр Гончарук заявив, що стратегія управління держборгом України дозволила заощадити 19 млрд грн

12 лютого 2020, 13:06 comments1762
Поділіться публікацією:
Як в Європі для держборгу: Кабмін створив нове агентство

Кабінет міністрів створив Боргове агентство, яке буде займатися управлінням державним боргом. Про це повідомив за підсумками засідання уряду прем'єр-міністр Олексій Гончарук.

"Уряд створив Боргове агентство для того, щоб наша країна не мала проблем із погашенням раніше взятих запозичень... Створення Боргового агентства – необхідна умова виконання Плану дій Уряду зі зменшення витрат платників податків на обслуговування боргів", — написав він у своєму Telegram-каналі.

Глава уряду зазначив, що в 2019 році Середньострокова стратегія Міністерства фінансів по управлінню державним боргом дозволила заощадити близько 19 млрд грн витрат по фінансовим зобов'язанням України.

За словами Гончарука, аналогічний орган успішно працює в багатьох країнах Європи.

Як повідомляв сайт "Коментарі", станом на 31 грудня 2019 року державний і гарантований державою борг України становив 1 998,28 млрд грн (84,36 млрд доларів).

Згідно з даними Міністерства фінансів, борг України в 2019 році в гривневій вартості скоротився на 7,86% — до 170,35 млрд грн. У доларовому еквіваленті держборг виріс на 7,71% або (6,04 млрд доларів). Різницю фахівці пояснюють зростанням курсу гривні по відношенню до долара на 14,5%.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!