Головна Новини Бізнес фінанси Винен коронавірус: 500 найбагатших людей світу за добу втратили 139 млрд доларів
commentss НОВИНИ Всі новини

Винен коронавірус: 500 найбагатших людей світу за добу втратили 139 млрд доларів

Понеділок виявився найгіршим днем за останні 2 роки для фондових ринків, обвалених через поширення коронавірусу

25 лютого 2020, 11:37 comments3295
Поділіться публікацією:
Винен коронавірус: 500 найбагатших людей світу за добу втратили 139 млрд доларів

У понеділок 500 найбагатших людей світу втратили сумарно 139 мільярдів доларів. Падіння фондових ринків викликали побоювання через поширення коронавірусу. Про це пише Bloomberg.

Так, фондові індекси впали більш ніж на 3% за день, що стало найгіршим показником за останні 2 роки. Наприклад, одні з топ-20 найбагатших людей на планеті власник компанії Louis Vuitton Moët Hennessy Бернар Арно і засновник Amazon.com Inc. Джефф Безос втратили понад 4,8 млрд доларів кожен. Близько 4 млрд доларів позбувся іспанський мільярдер і власник торгової компанії Zara Inditex SA Амансіо Ортега, мінус 3,4 млрд доларів у гендиректора Facebook Марка Цукерберга. Від 1,5 до 2,7 млрд доларів втратили інвестор Уоррен Баффет, засновники Google Ларрі Пейдж і Сергій Брін, співзасновник Microsoft Білл Гейтс, засновник Oracle Ларрі Елісон, а також телеком-магнат Карлос Слім, екс-глава Microsoft Стів Балмер та онука засновниці L'oreal Франсуаза Бетанкур-Майерс.

Зазначається, що зниження ринку особливо сильно вдарило по акціях операторів круїзних ліній, які впали на 9%: Carnival Corp., Royal Caribbean Cruises Ltd. і Norwegian Cruise Line Holdings Ltd.

Причиною паніки інвесторів стали новини про стрибок числа тих, хто заразився коронавірусом за межами Китаю. Особливо швидке поширення хвороби було зафіксовано в Південній Кореї та Італії.

Раніше портал "Коментарі" писав, що в МВФ озвучили два варіанти про те, як вплине коронавірус на економіку.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!