Головна Новини Бізнес фінанси «Є реальний ризик»: голова правління Приватбанку допустив повернення банку Коломойському
commentss НОВИНИ Всі новини

«Є реальний ризик»: голова правління Приватбанку допустив повернення банку Коломойському

Також є ризик прийняття Верховною Радою закону про виведення неплатоспроможних банків з ринку, який дозволить Коломойському і Боголюбову отримати «щедру компенсацію»

26 лютого 2020, 15:08 comments1893
Поділіться публікацією:
«Є реальний ризик»: голова правління Приватбанку допустив повернення банку Коломойському

В даний час є реальний ризик того, що "ПриватБанк" за рішенням українських судів може бути повернуто у власність колишніх власників — Ігоря Коломойського і Геннадія Боголюбова. Про це заявив голова правління фінустанови Петер Крумханзл, повідомляє видання The Financial Times.

За словами топ-менеджера банку, Коломойський подав в українські суди близько 800 позовів, що стосуються націоналізації "ПриватБанку". У зв'язку з цим Крумханзл вважає, що ризик повернення банку у власність колишніх власників цілком "реальним".

Як зазначає видання, президент Володимир Зеленський твердо підтримав націоналізацію "ПриватБанку", але в питанні повернення фінустанови Коломойському і Боголюбову був не таким категоричним. При цьому сам Крумханзл припускає, що Володимир Зеленський отримує інформацію по даній справі від свого оточення і не зовсім об'єктивно сприймає ситуацію.

Крім того, за словами Крумханзла, є ризик прийняття Верховною Радою закону про виведення неплатоспроможних банків з ринку, який дозволить Коломойському і Боголюбову отримати "щедру компенсацію" від держави.

Крумханзл зазначає, що це, в свою чергу, може призвести до відмови Міжнародного валютного фонду від співпраці з Україною. Це буде означати не тільки те, що Україна не отримає необхідні кредити, але і дасть сигнал іноземним інвесторам, що українському уряду довіряти не можна.

"Якщо риторика зміниться і позиція МВФ стане негативною, то багато інвесторів фактично почнуть виводити вкладені в країну гроші", — пояснив топ-менеджер.

Як повідомляв сайт "Коментарі", в січні Нацбанк виграв ще одну справу по націоналізації "ПриватБанку".



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!