Головна Новини Бізнес фінанси Офіційний долар в Україні продовжує стрімко дорожчати
commentss НОВИНИ Всі новини

Офіційний долар в Україні продовжує стрімко дорожчати

Долар в Україні подорожчав ще на 23 копійки

12 березня 2020, 20:32 comments1996
Поділіться публікацією:
Офіційний долар в Україні продовжує стрімко дорожчати

Національний банк України (НБУ) встановив офіційний курс гривні до долара на 13 березня на рівні 25,858 грн за долар, до євро – 29,054 грн за євро. Про це свідчать опубліковані на сайті регулятора дані.

Варто відзначити, що за останній банківський день офіційний долар в Україні подорожчав на 23 копійки – на 12 березня офіційний курс був встановлений на рівні 25,624 грн за долар. У той же час євро подорожчав на 0,004 грн – 12 березня він коштував 29,0499 грн.

Раніше "Коментарі" писали, що січневий прогноз Національного банку передбачав інфляцію 4,8% на кінець року, однак його можуть переглянути у квітні. Повідомляється, що досі поширення коронавірусної інфекції мало обмежений і нейтральний вплив на українську економіку. Так, в середньому за лютий у порівнянні з даними роком раніше ціни на нафту знизилися на 10-15%, на газ в Європі – на 50%, у той час як ціни на метали – на 11-12%. Тоді як валютний ринок реагує на ситуацію більш негативно: зафіксовано суттєве зростання попиту на іноземну валюту більше її пропозиції, починаючи з минулого тижня.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Новини партнерів


Новини

Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!