Головна Новини Бізнес фінанси Нацбанк завезе долари в Україну
commentss НОВИНИ Всі новини

Нацбанк завезе долари в Україну

Українці розібрали в банках готівкові долари. Нацбанк обіцяє завезти з-за кордону ще.

19 березня 2020, 12:27 comments3762
Поділіться публікацією:
Нацбанк завезе долари в Україну

Нацбанк домовляється про покупку готівкового долара з американськими контрагентами. Незабаром валюта повинна бути в Україні. Про це йдеться в повідомленні на офіційній Facebook-сторінці регулятора.

Готівкового долара в Україні катастрофічно не вистачає. Той, що був у касах, українці розібрали ще в перші дні карантину. Відсутність валюти ще більше загострює і без того напружену ситуацію на ринку валюти. Паніка, в свою чергу, тільки послаблює гривню, заявили в НБУ.

Щоб трохи згладити ситуацію напередодні Нацбанк запросив на нараду представників 50-ти найбільших банків і компаній в Україні. Разом вирішували, як стабілізувати ситуацію на валютному ринку. У підсумку, НБУ вирішив купити ще трохи валютного долара і домовляється зараз з американськими контрагентами про постачання готівкової валюти в Україну.

"Мова йде про велику партію американських доларів. Ми не друкуємо їх самостійно, тому потрібно почекати", — відзначають в НБУ.

Тим часом, партію готівкового євро вже вдалося привезти з-за кордону. Незабаром, має відбутися аукціон і валюту зможуть купити інші банки, а потім і українці.

Нестача готівки долара їм євро виникла через те, що Україна припинила аваісполучення з іншими країнами. Раніше саме літаки привозили готівковий євро і долар в Україну.

Нагадаємо, "Коментарі" розповідали про офіційний курс валют на 19 березня.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!