Головна Новини Бізнес фінанси Що відбувається з гривнею: свіжий курс валют
commentss НОВИНИ Всі новини

Що відбувається з гривнею: свіжий курс валют

Не дивлячись на валютні гойдалки, Нацбанк не вводитиме жорсткі обмеження на валютному ринку.

20 березня 2020, 10:23 comments4401
Поділіться публікацією:
Що відбувається з гривнею: свіжий курс валют

Доллар і євро в Україні знову дорожчають. Курс української гривні продовжує стрімке падіння. Про це свідчить оновлений курс валют, опублікований на офіційному сайті Національного банку.

Американський долар зміцнює позиції, тим самим ще більше послаблюючи українську гривню. За один день національна валюта втратила щодо долара 54 копійки. Зараз офіційний курс НБУ такий: долар зупинився на рівні 27, 80 грн, євро — 30, 09 грн.

На офіційних сайтах найбільших державних банків цифри інші. Ощадбанк продає долар за 28, 90 грн, а купує за 27, 40 грн. Євро в продажу коштує 30, 45 грн, купують валюту за 29, 00 грн.

У ПриватБанку долар обійдеться в 28, 65 грн, якщо його купувати, 27, 65 грн — у разі продажу. Що стосується євро, то продають його в банку по 30, 76 грн, а купують за 29, 25 грн. Нагадаємо, що Приват зараз робить обмін тільки в безготівковій формі.

На українському валютному ринку штормить уже другий тиждень. Карантин через коронавірус тільки посилив падіння гривні. У Національному банку вирішили не вводити жорсткі обмеження. Підвищений попит намагаються згладити, продаючи на валютному ринку іноземну валюту з резервів. За три дні на цьому тижні НБУ витратив уже 738 мільйонів доларів на підтримку гривні.

Раніше "Коментарі" розповідали про те, що НБУ завезе в Україну партію готівкового долара.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!