Головна Новини Бізнес фінанси Що відбувається в Україні з посилками з Китаю та Європи
commentss НОВИНИ Всі новини

Що відбувається в Україні з посилками з Китаю та Європи

Експерти вважають, що з китайською продукцією ситуація не критична, але з європейською справи йдуть складніше, а проблеми з дефіцитом товарів першої необхідності виникають виключно через ажіотаж

23 березня 2020, 14:45 comments2367
Поділіться публікацією:
Що відбувається в Україні з посилками з Китаю та Європи

Коронавірус в світі вплинув на всі ніші бізнесу, в тому числі і на посилки з-за кордону. Адже у багатьох склалося враження, що отримувати товари з Європи та Китаю небезпечно. "Коментарі" з'ясували, як йдуть справи насправді.

За словами голови Національної Ради економічного розвитку Олексія Дорошенка, зараз в торгівлі з Китаєм ніяких обмежень немає. Вантажі як робили, так і роблять, а люди як і раніше отримують посилки з Китаю. Можливо, враження про якісь обмеження виникло з того, що закрилися деякі поштові відділення: наприклад, на території торгово-розважальних центрів. Але в цілому в цій сфері все працює, як раніше.
"З китайською продукцією ситуація не критична, а от з європейською справи йдуть складніше, – поділився міркуваннями з виданням "Коментарі" економіст Владислав Банків. – Справа в тому, що на морські перевезення вплив пандемії буде меншим, ніж на перевезення автотранспортом, що більш залежні від людського фактора".
До речі, на думку експерта, проблеми з дефіцитом товарів першої необхідності виникають виключно через ажіотажний попит, спровокований панікою. Адже їх виробництво не зупиняється, постачання – теж. А на тлі обмеження експорту, ціни, як мінімум, не повинні зростати. Глобальна імпортна залежність у нас існує тільки щодо постачання енергоносіїв, але тут ринок сприяє покупцям і вплив людського фактора мінімальний.
Аналітик Олексій Кущ вважає, що однією з проблем у зв'язку з перебоями з імпортом може стати дефіцит високотехнологічного сировини, комплектуючих, реагентів, всіляких добавок та інших імпортних товарів, які використовуються у вітчизняній промисловості. Технологічний процес без них неможливий починаючи від найпростіших консервантів в харчовій промисловості і закінчуючи вихідним сировиною у фармацевтиці. Не менш небезпечний розпад міжрегіональних економічних зв'язків всередині країни, вважає Кущ.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: comments.ua
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!