Головна Новини Бізнес фінанси МВФ може дати більше грошей Україні, але є умова
commentss НОВИНИ Всі новини

МВФ може дати більше грошей Україні, але є умова

МВФ дасть Україні, навіть, більше грошей, ніж обіцяні 5 з половиною мільярдів доларів. Але для цього доведеться проголосувати кілька законів.

27 березня 2020, 09:23 comments11250
Поділіться публікацією:
МВФ може дати більше грошей Україні, але є умова

Міжнародний валютний фонд може дати Україні більше грошей. Про це заявила директор-розпорядник МВФ Крісталіна Георгієва. Фінансування збільшать, якщо Верховна Рада проголосує кілька важливих законів.

В першу чергу, мова йде про земельну реформу, а також зміни в банківській сфері. В Україні повинні бути проголосовані закони, які вдосконалять структуру регулювання в сфері банківських послуг. Очевидно, мова йде, в тому числі і про так званий "антиколомойський" закон, який унеможливить повернення державного ПриватБанку колишньому власнику — олігарху Ігорю Коломойському. Раніше депутати зы "Слуги народу" заявляли, що саме відсутність цього закону гальмує надання нового траншу МВФ.

Україна очікує на транш Міжнародного валютного фонду в розмірі 5 з половиною мільярдів доларів. Але ця сума може бути збільшена, стверджує директор-розпорядник фонду. Переговори про програму розширеного фінансування мають хороший прогрес. І якщо Україна виконає всі умови, то отримає, навіть, більше грошей, ніж було обіцяно.

Зараз Національний банк України веде переговори щодо двох програм фінансування. У тому числі і програми розширеного фінансування. Результати цих переговорів очікуються протягом декількох тижнів.

Також "Коментарі" писали про те, що Зеленський розповів, що готова зробити Україна заради отримання кредиту МВФ.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!