Головна Новини Бізнес фінанси Коронавірус вже вдарив по гаманцях 60% українців – соціологи
commentss НОВИНИ Всі новини

Коронавірус вже вдарив по гаманцях 60% українців – соціологи

Соціологи повідомляють, що 14% українців втратили роботу внаслідок епідемії коронавірусу

31 березня 2020, 15:14 comments3203
Поділіться публікацією:
Коронавірус вже вдарив по гаманцях 60% українців – соціологи

Соцопитування показало, що 60% українців зазначили фінансових втрат через пандемію коронавірусу та карантин. Про це свідчать результати всеукраїнського національно-репрезентативного дослідження щодо епідемії СOVID-19, повідомляє дослідницька агенція Info Sapiens.

Так, 38% дорослих українців (тобто старше 18-ти років – ред.) помітили зменшення регулярного доходу родини внаслідок епідемії. Тоді як 16% заявили про повну втрату доходу. Ще 14% повідомили про втрату роботи, а 10% — фінансові збитки (наприклад, через здачу квитків). Загалом 60% українців назвали щонайменше один вид фінансових втрат.

Зазначається, що близько половини українців, які до карантину ходили на роботу або навчання, зараз цього не роблять. Тоді як чверть з них продовжили працювати або навчатися дистанційно.

У повідомленні йдеться, що серед тих, хто працював до карантину, тільки 46% за березень отримають заробіток в повному обсязі. У 34% опитаних буде зарплата в меншому обсязі, ніж очікувалось до карантину. А ще 10% втратили роботу через карантин. Інші – з відповіддю не визначилися.

Додамо, що опитування було проведене 25-29 березня за допомогою телефонних інтерв'ю.

Раніше портал "Коментарі" писав, що в США зафіксували історичний рекорд: понад 3 млн американців попросили допомоги із безробіття через коронавірус.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!