Головна Новини Бізнес фінанси Ціни на цибулю в Україні: як зміняться під тиском імпорту
commentss НОВИНИ Всі новини

Ціни на цибулю в Україні: як зміняться під тиском імпорту

Ціни змінилися, як тільки в Україну стали привозити більше цибулі з Польщі, Казахстану і Нідерландів.

10 квітня 2020, 09:32 comments2575
Поділіться публікацією:
Ціни на цибулю в Україні: як зміняться під тиском імпорту

Ціни на цибулю в Україні змінилися під тиском імпорту. Після недавнього стрибка вартості, він знову подешевшав. Про це повідомляють експерти аналітичної платформи EastFruit.

Конкуренція на ринку овочів в Україні стала вищою, як тільки в Україні зайшли великі партії з Польщі, Нідерландів та Казахстану. Ціни на імпортну цибулю виявилися нижче вітчизняних. Великі торгові мережі віддали перевагу більш дешевій продукції і попит на українську цибулю істотно впав. Через це місцевим постачальникам також довелося дещо скоригувати цінову політику, кажуть аналітики.

Зараз українську цибулю продають в середньому по 10-15 гривень за кілограм. Якщо порівняти з цінами, які були в кінці минулого тижня, то вартість вітчизняної цибулі впала відразу на чверть. При цьому популярність імпортної продукції все ще набагато вища. Оператори ринку стверджують, що на українських прилавках 80% цибулі — це імпортний товар. І така тенденція може зберегтися і в подальшому. Після того, як на карантині попит на цибулю виріс, іноземні постачальники зацікавилися українським ринком.

До слова, якщо порівнювати сьогоднішні ціни на цибулю в Україні з тим, що було в аналогічний період минулого року, то українці суттєво економлять. Вартість овоча зараз майже на третину нижча, ніж була в квітні 2019 го року.

Раніше "Коментарі" розповідали про те, як цибуля допомагає в профілактиці раку молочної залози.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!