Головна Новини Бізнес фінанси Зупинка компанії «Павлоградвугілля» виглядає як шантаж уряду - політолог
commentss НОВИНИ Всі новини

Зупинка компанії «Павлоградвугілля» виглядає як шантаж уряду - політолог

Зупинка роботи найбільшої в країні вугледобувної компанії в умовах карантину виглядає як шантаж з боку ДТЕК, - Володимир Фесенко.

16 квітня 2020, 13:56 comments3107
Поділіться публікацією:
Зупинка компанії «Павлоградвугілля» виглядає як шантаж уряду - політолог

Зупинка найбільшої компанії з видобутку вугілля "Павлоградвугілля" під час карантину може бути спробою ДТЕК шантажувати Кабмін, заявив політолог Володимир Фесенко. Вважає, що це неприпустимо в умовах соціально-економічної ситуації, що склалася.

Про намір зупинити шахти вже на наступному тижні в ДТЕК заявили напередодні. Це може бути пов'язоно з вимогами компанії підняти ціни на електроенергію, і саме тому все виглядає як шантаж, каже Фесенко.

"Для чого вони це роблять? Як мінімум, є суто економічний інтерес — скористатися ситуацією в країні, і змусити уряд піти на реалізацію інтересів ДТЕК. Я не виключаю, що у цієї компанії є певні фінансові проблеми, зараз у всіх економічні проблеми, і вирішувати їх шляхом шантажу неприпустимо", — зазначив політолог.

Але цікавити ДТЕК може не тільки економічна сторона питання, припустив Фесенко. У Кабміні все ще пустує місце міністра енергетики. І можливо, саме за нього зараз йде боротьба.

"Тут може бути і політичний інтерес – спроба просунути свою кандидатуру на посаду міністра енергетики. По суті, це класичний лобізм, але в інших формах. Думаю, керівництво країни, уряд і, можливо, Офіс президента повинні провести переговори, і дати зрозуміти, що вирішувати фінансові проблеми комерційної компанії шляхом шантажу уряду неприпустимо", — підсумував політолог.

Раніше "Коментарі" розповідали про те, що Кабмін ввів мита на вугілля з Росії.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!