Головна Новини Бізнес фінанси У Раді повідомили, коли Україна отримає перші два млрд доларів траншу від МВФ
commentss НОВИНИ Всі новини

У Раді повідомили, коли Україна отримає перші два млрд доларів траншу від МВФ

Голова комітету Верховної Ради з питань фінансів Данило Гетманцев розповів про перерахування обіцяного траншу від МВФ

16 квітня 2020, 21:44 comments2393
Поділіться публікацією:
У Раді повідомили, коли Україна отримає перші два млрд доларів траншу від МВФ

Голова комітету Верховної Ради з питань фінансів, податкової та митної політики Данило Гетманцев розповів, що перший транш від Міжнародного валютного фонду Україна може отримати вже у травні цього року. Про це передає агентство "Інтерфакс-Україна".

Гетманцев зазначив, що до кінця року Україна очікує на 4 млрд доларів, і в травні буде отримано приблизно половина суми загального траншу — 2 млрд.

Нагадаємо, раніше портал "Коментарі" повідомляв, що зазначені транш від МВФ необхідний для того, щоб в умовах економічної кризи та глобальної пандемії Україна змогла втриматися на плаву і не оголосити дефолт.

"Все більше країн починають розуміти, що жорсткі карантинні заходи шкодять значно більше, ніж вірус. І змінюють моделі карантину на більш точкові. Зокрема, це планує найближчим часом зробити навіть США, – говорить економіст експертної платформи Олег Гетьман. – Безумовно, людське життя є найвищою цінністю. Але треба враховувати, що масові звільнення, банкрутства, падіння економіки також мають свою ціну, вимірювану в людських життях – передчасні смерті від хвороб, пов'язаних з бідністю та стресом; нестача коштів на лікування та здоровий спосіб життя; нещасні випадки ДТП, викликані недофінансуванням заходів безпеки та поганим станом доріг тощо. Згідно з недавнім опитуванням дослідницької компанії Градус, 36% респондентів зазначили, що при суворому карантині їм вистачить коштів на два тижні або менше".



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!