Головна Новини Бізнес фінанси Нафта дорожчає: ціни знову повернулися до позитивного значення
commentss НОВИНИ Всі новини

Нафта дорожчає: ціни знову повернулися до позитивного значення

Після рекордного провалу на світових ринках, нафта знову виросла в ціні, повернувшись до позитивного значення

21 квітня 2020, 09:01 comments2075
Поділіться публікацією:
Нафта дорожчає: ціни знову повернулися до позитивного значення

Нафта на світових ринках знову дорожчає. Після вчорашнього рекордного провалу, сьогодні ціни мають позитивне значення і піднялися вище долара за барель. Про це свідчать дані агентства Bloomberg.

Світові нафтові ринки відкрилися зростанням цін. Якщо говорити про нафту WTI, яка просіла напередодні максимально, то нині за барель з поставкою в травні торгують вже півтора долара. Вчора це було мінус 8 з половиною доларів і нижче. Це вперше ціна на нафту цієї марки стала негативною. Провал склав відразу 147 відсотків. Постачальникам довелося влаштувати розпродаж, так як травневі ф'ючерси спливають 21 квітня. І якби ресурс не продали, реалізатори б зіткнулися з тим, що зберігати нафту їм було б ніде. Світові сховища і без того заповнені. А попит на чорне золото через карантин продовжує падати. Разом з тим, барель нафти WTI червневої поставки також подорожчав. Сьогодні вранці за нього пропонували вже більше 21 долара.

А ось ціна на марку Brent нині впала. Втратила вона трохи менше відсотка. Нафту за червневим ф'ючерсами торгують майже 25 з половиною доларів за барель.

Нагадаємо, що ціни на нафту стали рекордно просідати, коли у світі оголосили пандемію коронавірусу. Під час карантину попит на ресурс впав. Разом з тим, світові постачальники нафти не відразу змогли домовитися про скорочення обсягів видобутку нафти. Через це виник надлишок чорного золота на світовому ринку, а ціни покотилися вниз. Про це "Коментарі" розповідали раніше.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://www.bloomberg.com/
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!