Головна Новини Бізнес фінанси Ціни на нафту: як почався тиждень на світових ринках
commentss НОВИНИ Всі новини

Ціни на нафту: як почався тиждень на світових ринках

Новий тиждень на світових ринках почався з нового падіння цін на нафту

27 квітня 2020, 09:34 comments3510
Поділіться публікацією:
Ціни на нафту: як почався тиждень на світових ринках

Ціни на нафту з початком нового тижня знову пішли вниз. Вартість бареля еталонного сорту Brent опустилася майже на 2 відсотки. Про це свідчать дані, оприлюднені агентством Bloomberg.

Не вдається експортерам нафти утримати ціни на свій товар. У понеділок, 27 квітня, світові біржі відкрилися падінням цін на нафту. Наприклад, вартість бареля еталонної марки Brent впала на 1,96% — до 21 долара. Це якщо мова йде про поставки в червні.

Просіла, при чому куди значніше, до ранку понеділка і ціна нафти WTI. Вона втратила відразу 8 з половиною відсотків вартості. Тепер на світових біржах барель цього сорту торгують за 15 з половиною доларів. Це також стосується червневих ф'ючерсів.

Ринок нафти в світі почав просідати ще на початку березня. Тоді з початком пандемії коронавірусу країни закривалися на карантин одна за одною. Попит на нафту через це різко впав. Але країни-експортери вчасно не змогли домовитися про скорочення видобутку ресурсу. Зокрема, робити це спочатку відмовилася Росія. Як наслідок, світ зіткнувся з надлишком нафти. За словами аналітиків — рекордним за останні кілька десятків років. Дівати ресурс нікуди, світові сховища майже заповнені. Це і змусило виробників обвалювати ціни. При чому в якийсь момент вони навіть стали негативними. Тобто експортери самі були готові платити покупцям, лише б у них забрали нафту.

Аналітики нафтового ринку впевнені, як тільки попит і пропозиція на нафту будуть збалансовані, ціни відразу ж підуть вгору.

Раніше "Коментарі" детальніше розповідали про кризу на світових нафтових ринках.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://www.bloomberg.com/
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!