Головна Новини Бізнес фінанси Українці стали рідше забирати депозити з банків
commentss НОВИНИ Всі новини

Українці стали рідше забирати депозити з банків

Процентні ставки за гривневими депозитами в Україні знизилися з початку квітня

7 травня 2020, 11:04 comments2370
Поділіться публікацією:
Українці стали рідше забирати депозити з банків

Відтік строкових гривневих депозитів і валютних коштів населення з українських банків припинився у квітні нинішнього року. Про це свідчать дані щотижневого банківського огляду Національного банку України (НБУ).

У той же час, згідно з даними регулятора, відтік депозитів у нинішньому році був більш обмеженим, ніж під час кризи 2008 і 2014 років.

Також у Нацбанку відзначають, що продовжує падати індекс фінансового стресу і протягом останнього тижня квітня практично всі категорії депозитів зросли – на 0,3%. Гривневі депозити в банках нашої країни два тижні знаходяться на максимальному рівні з початку березня. Валютні кошти в цей період зросли на 0,2% в доларовому еквіваленті.

Процентні ставки за гривневими депозитами протягом квітня знизилися, водночас ставки за валютними вкладами виросли – 0,9% річних за 3-місячними депозитами.

Також варто відзначити, що за даними НБУ в Україні в умовах карантину через коронавірус у штатному режимі продовжують працювати 17 найбільших банків, 96% банкоматів і 77% відділень.

Раніше "Коментарі" писали, що НБУ встановив офіційний курс гривні до долара на 7 травня на рівні 26,93 грн за долар, у той же час курс гривні до євро на вівторок встановлений на рівні 29,10 грн за євро.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!