Головна Новини Бізнес фінанси У Нацбанку підрахували прибуток банківського сектору України
commentss НОВИНИ Всі новини

У Нацбанку підрахували прибуток банківського сектору України

Українські банки майже на чверть збільшили свій прибуток

12 травня 2020, 15:10 comments2137
Поділіться публікацією:
У Нацбанку підрахували прибуток банківського сектору України

Банківський сектор української економіки збільшив прибуток на 23,8% у першому кварталі поточного року порівняно з аналогічним періодом 2019 року. Такі дані містяться в огляді, який опублікували на сайті НБУ.

Так, у документі зазначається, що загальна сума прибутку банків склала 16 млрд грн. Тим не менш, у березні банки отримали лише 97 млн грн — таке падіння пов'язують із зростанням відрахувань у резерви. При цьому 14 банків показали збитки в розмірі 2,7 млрд гривень.

Аналітики Нацбанку дають досить песимістичні прогнози: фінансовий результат найближчих місяців найімовірніше різко погіршиться.

"Для пом'якшення впливу пандемії на банківський сектор і підтримки економіки Національний банк вже істотно пом'якшив регуляторні вимоги до банків. Також НБУ ввів новий інструмент довгострокового рефінансування під плаваючу ставку, щоб підсилити позитивний ефект від зниження облікової ставки", — йдеться в релізі.

Фахівці відзначають, що у зв'язку з карантинними обмеженнями попит на банківські послуги знижується, але зростає попит на фінансування оборотного капіталу. У Нацбанку очікують появу на ринку більш дешевих кредитів.

Як повідомляв портал "Коментарі", по підсумками 2019 року інфляція сповільнилася до 4,1% р/р з 9,8% у 2018 році і таким чином досягла найнижчого рівня за останні шість років, увійшовши в цільовий діапазон. Про це йдеться в річному звіті Національного банку за 2019 рік.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!