Головна Новини Бізнес фінанси Що буде з курсом гривні після карантину – прогноз НБУ
commentss НОВИНИ Всі новини

Що буде з курсом гривні після карантину – прогноз НБУ

У Нацбанку не очікують, що після завершення карантину українці кинуться обмінювати гривні

16 травня 2020, 17:11 comments3591
Поділіться публікацією:
Що буде з курсом гривні після карантину – прогноз НБУ

У Національному банку України запевнили, що вміють працювати з ринком так, щоб не було різких коливань, якщо вони раптом почнуться. Про це розповів голова НБУ Яків Смолій в інтерв'ю "BBC News Україна".

За словами Смолія, сьогодні системні банки можуть проводити обмін валюти онлайн через банківські додатки. Тому клієнти, які мали безготівкову гривню та хотіли її поміняти на безготівковий долар, зробили це. Крім того, у доступі для обміну у банківських відділеннях та небанківських пунктах обміну, які не закривалися під час карантину, була й готівка. Тож, каже Смолій, населення мало змогу обміняти гроші за потребою.

У Нацбанку заявили, що не очікують, що після завершення карантину українці стануть купувати долари.

"Думаю, в першу чергу населення почне витрачати кошти, які в них ще є, бо є певний відкладений попит, — розповів глава НБУ. — Хоча попит буде залишатися ще досить пригніченим, ми більше очікуємо на певне збільшення споживання, якщо порівняти з карантином, а не на збільшення валютних накопичень чи валютних операцій".

Смолій додав, що коливання курсу не є "якоюсь страшилкою". І нагадав, що у березні НБУ задля стримання ажіотажу виходив на ринок з інтервенціями.

"Сьогодні курс навіть трохи укріпився, і ми викуповуємо долари на ринку в міжнародні резерви, — йдеться у повідомленні. — За другий квартал ми викупили майже мільярд доларів, тобто тренд розвернувся у зворотному напрямку".

Як повідомлялося, Нацбанк оновив офіційний курс валют: долар продовжує дешевшати.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!