Головна Новини Бізнес фінанси Сто днів дешевих кредитів: скільки видали банки
commentss НОВИНИ Всі новини

Сто днів дешевих кредитів: скільки видали банки

Міністерство фінансів підрахувало кошти, виділені за державною програмою дешевих кредитів

19 травня 2020, 13:55 comments1776
Поділіться публікацією:
Сто днів дешевих кредитів: скільки видали банки

Мінфін підвів результати державної програми доступних кредитів "5-7-9". У програмі брали участь дев'ять банків-партнерів. В цілому вони видали 462 кредити. Підприємці отримали 283,5 млн грн, що становить 10, 3 млн доларів за курсом Нацбанку.

У відомстві зазначили, що велика частина кредитів припадає на аграрний сектор — 57%. Про це повідомили в прес-службі Національного банку України.

"Серед активних позичальників є представники сфери торгівлі і виробництва — 17%. На третьому місці — промисловці. 6% кредитів були видані для підприємців, які займаються промисловою переробкою", — повідомили в прес-службі НБУ.

У той же час, при реалізації програми банки відхиляли три з чотирьох заявок. Зареєстрована кількість відмов становила 1241 випадок.

Найбільш поширеними причинами відмов у отриманні фінансування стали необґрунтованість бізнес-плану (26%), недостатня кредитоспроможність (22%), ділова репутація (20%).

Аналітики відзначають, що хоча попит на дешеві кредити є, але на даний момент масовим його назвати складно.

Як повідомляв портал "Коментарі", украинские підприємці, які постраждали від пов'язаних з карантином обмежень, зможуть отримати кредит від Європейського банку реконструкції та розвитку (ЄБРР).



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!