Головна Новини Бізнес фінанси МВФ і Україна домовилися про 5 млрд доларів кредиту
commentss НОВИНИ Всі новини

МВФ і Україна домовилися про 5 млрд доларів кредиту

Угоду між Україною і МВФ про кредит у 5 млрд доларів тепер повинна розглянути Виконавча рада Фонду

22 травня 2020, 08:34 comments2173
Поділіться публікацією:
МВФ і Україна домовилися про 5 млрд доларів кредиту

МВФ і Україна домовилися про розмір та строки нового кредиту. Йдеться про 5 млрд доларів. Але поки що це лише попередні домовленості і в найближчі кілька тижнів угоду повинні розглянути на Виконавчій раді МВФ. Про це йдеться на офіційному сайті Фонду.

Нова програма МВФ для України розрахована на півтора року. Частково ці гроші повинні піти на боротьбу з коронавірусом і ліквідацію наслідків пандемії COVID-19.

"Мета програми — забезпечити платіжний баланс і бюджетну підтримку, щоб влада змогла подолати всі наслідки пандемії коронавірусу і просунулися далі в питанні важливих реформ", — сказано в заяві МВФ.

Наступний етап на шляху до першого траншу — це засідання Виконавчої ради МВФ. Там повинні узгодити всі деталі кредиту. Воно відбудеться в найближчі тижні, повідомили у Фонді.

Нагадаємо, що основні умови, які МВФ ставив перед Україною для отримання кредиту, були виконані. Це і закон про ринок землі, який депутати вже проголосували раніше. І банківський закон. Його Верховна Рада змогла розблокувати на початку цього тижня. А напередодні закон підписав президент Володимир Зеленський. Документ ще називають "антиколомойським", так як він забороняє повертати націоналізовані банки в приватні руки. Це ж стосується і "Приватбанку".



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!