Головна Новини Бізнес ЖКГ Ощадбанк буде видавати теплі кредити
commentss НОВИНИ Всі новини

Ощадбанк буде видавати теплі кредити

"Теплі кредити" на забезпечення енергоефекитивності в Ощадбанку видаватимуть представникам ОСББ і приватним особам.

16 квітня 2020, 12:17 comments3884
Поділіться публікацією:
Ощадбанк буде видавати теплі кредити

Ощадбанк приєднується до програми енергоефективності і буде видавати українцям "теплі кредити". Про це говориться повідомленні на сайті державного банку.

Госагенству з енергоефективності вдалося досягти угоди з представниками банку на поточний рік. В результаті, в 2020 році отримати "теплий кредит" в Ощадбанку приватні особи зможуть, якщо хочуть переобладнати приватний будинок з урахуванням енергозберігаючих технологій. Саме на їх покупку і установку можна отримати гроші. Також кредит дадуть, якщо людина збирається витратити його на придбання твердопаливного котла.

Отримати кредит в Ощадбанку можуть і представники ОСББ, якщо планують, скажімо, утеплити багатоквартирний будинок або іншим чином зробити його більш енергозберігаючим.

Нині до державної програми "теплих кредитів" приєдналися вже 4 державних банки. Крім Ощаду, це ПриватБанк, Укрексімбанк і Укргазбанк. Суть програми в тому, що частину позиченої суми віддаватиме держава. Наприклад, за твердопаливний котел повернуть 20% кредиту,щоправда, якщо це буде не більше, ніж 12 тисяч гривень. 35% відшкодують приватним особам на енергозберігаюче обладнання. А от ОСББ можуть розраховувати на погашення 40% тіла кредиту, отриманого за програмою на купівлю та встановлення енергоефективного обладнання та матеріалів. Те ж саме стосується і житлово-будівельних кооперативів.

Слід зазначити, що якщо сім'я отримує субсидію, держава їй може допомогти погасити до 70% кредитної суми.

Раніше "Коментарі" розповідали про те, що банки будуть реструктуризувати кредити українців через карантин.





Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!