Головна Новини Бізнес інфраструктура Металурги просять Зеленського вплинути на "Укрзалізницю"
commentss НОВИНИ Всі новини

Металурги просять Зеленського вплинути на "Укрзалізницю"

«Укрметалургпром» та Федерація металургів України заявили, що "Укрзалізниця" вводить заборону на планування та перевезення вантажів залізницею, примушуючи вантажовідправників підписати невигідний документ

25 березня 2020, 11:50 comments2169
Поділіться публікацією:
Металурги просять Зеленського вплинути на "Укрзалізницю"

З 1 квітня "Укрзалізниця" вводить заборону на планування та перевезення вантажів залізницею, таким чином примушуючи вантажовідправників підписати невигідну для них редакцію Договору з організації вантажоперевезень. Однак більшість вантажовідправників не згодні із запропонованими умовами і виступають категорично проти значного зростання вартості залізничних перевезень, обумовленого документом. Про це йдеться у зверненні об'єднання підприємств "Укрметалургпром" та Федерації металургів України до президента Володимира Зеленського, прем'єр-міністра Дениса Шмигаля, міністра інфраструктури Владислава Криклія, міністра економіки Ігоря Петрашко, а також в. о. голови "Укрзалізниці" Желько Марчека.
Згідно зі зверненням, асоціації просять представників влади видати заборону на введення в дію нового Договору УЗ з 1 квітня і відправити його на доопрацювання.
"Дискримінаційна і деструктивна позиція УЗ спрямована на штучне обмеження експорту, де частка ГМК і продукції аграріїв становить 26,7% і 25,8% відповідно, призведе до зменшення валютних надходжень у країну", — йдеться у зверненні.
За словами представників підприємств "Укрметалургпром" та Федерації металургів України, неможливість для клієнтів, які досі не підписали Договір через незгоду з його умовами здійснювати перевезення, може мати катастрофічні наслідки для економіки і призведе до значного зменшення обсягу валютних надходжень.
"Вже зараз Національний банк змушений витрачати валютні резерви для стримування інфляції та підтримки національної валюти, скорочення експорту значно збільшить такі витрати", — кажуть металурги.

Раніше "Коментарі" повідомляли про те, що у зв'язку з карантином в Україні з 18 березня компанія скасовує всі рейси далекого сполучення, а також регіональні поїзди та місцеві електрички. Протягом місяця пасажири зможуть обміняти в касі свої квитки або повернути витрачені гроші 100-відсотковому розмірі. Разом з тим, в "УЗ" просять не поспішати на вокзали, щоб не створювати натовп у період карантину, коли скупчення людей може бути небезпечно для здоров'я.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!