Хто зможе купити українську землю: п'ять ключових моментів законопроекту про ринок землі

Іноземці, згідно з новим законом, зможуть придбати землю в Україні

Згідно з новим законопроектом про ринок землі, придбати земельну ділянку в Україні зможе практично кожен бажаючий. Про це повідомляє платформа "Ліга.Бізнес", посилаючись на інформацію свого анонімного інформатора.

"Ринок землі в Україні буде дуже ліберальним. Придбати ділянка зможуть усі бажаючі", - зазначає джерело.

Спираючись на наявну інформацію, новий законопроект буде включати в себе п'ять ключових моментів:

1) У день, коли законопроект буде прийнятий, заборона на відчуження земель сільськогосподарського призначення усіх форм володіння буде скасована;
2) Виставляти земельні ділянки на продаж можна буде виключно на електронних аукціонах;
3) Право на придбання земельних ділянок будуть мати всі громадяни України, державні та юридичні особи, які мають українську реєстрацію;
4) Обидві сторони угоди зобов'язані будуть проводити реєстрацію ціни на земельну ділянку при проведенні транзакції;
5) Законопроект буде регулювати процес купівлі землі банками та особами, яким, згідно з чинним законодавством не можуть належати такі ділянки (наприклад, іноземцями).

Варто відзначити, що з початком дії законопроекту, одному громадянину України не зможе належати земля, загальна площа якої перевищувала б 15% від площі землі на території територіальної громади.

Нагадаємо, раніше видання "Коментарі" повідомляло, що після відкриття ринку землі в Україні придбання сільгоспземель іноземцями буде можливим за умови реєстрації юридичної особи в Україні та сплати податків в бюджет держави.