Головна Новини Бізнес держсектор Зеленський передав п'ять держкомпаній на приватизацію: що піде з молотка в першу чергу
commentss НОВИНИ Всі новини

Зеленський передав п'ять держкомпаній на приватизацію: що піде з молотка в першу чергу

Готелі «Дніпро» та «Україна» в центрі Києва стануть приватними

28 жовтня 2019, 17:53 comments2861
Поділіться публікацією:
Зеленський передав п'ять держкомпаній на приватизацію: що піде з молотка в першу чергу

Президент України Володимир Зеленський розпорядився передати в розпорядження Фонду державного майна (ФДМ) п'ять державних підприємств, майно яких перебуває в управлінні Головного управління справами (ДУС). Підприємства передадуть ФДМУ для подальшої приватизації протягом трьох місяців. Про це пише УНІАН з посиланням на слова заступника керівника Офісу президента Юлії Ковалів.

Так, серед спрямованих на приватизацію підприємств виявилися держкомпанії "Чайка", "Центр-сервіс", "Технобуд" і "Українські телекомунікаційні мережі". Також президент вирішив відправити на приватизацію готель "Дніпро", розташований у центрі Києва. Його будуть продавати як об'єкт великої приватизації.

Юлія Ковалів зазначила, що протягом останніх декількох місяців проводилася інвентаризація підприємств ГУД, серед яких були обрані п'ять, на які не поширюються заборони судів або якісь інші юридичні обмеження, які повністю готові до приватизації. Отримані від приватизації кошти планують направити на погашення держборгу та фінансування соціально-економічних проектів.

Після того, як буде завершена робота по цим держкомпаніям, ФДМ планують передати ще дев'ять підприємств. Серед них – готель "Україна", комплекси у Пущі-Водиці та Конча-Заспі, а також лікеро-горілчаний завод.

Раніше "Коментарі" повідомляли, що Володимир Зеленський вніс зміни в закон "Про приватизацію державного та комунального майна".



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!