Головна Новини Бізнес держсектор При закупівлі Міноборони "загубилися" 173 млн грн
commentss НОВИНИ Всі новини

При закупівлі Міноборони "загубилися" 173 млн грн

Головна військова прокуратура виявила велику корупційну схему

11 листопада 2019, 13:33 comments2701
Поділіться публікацією:
При закупівлі Міноборони "загубилися" 173 млн грн

У Міністерстві оборони України провернули корупційну схему, сума збитків якої склала 173 млн грн. Про це інформує Головна військова прокуратура.

Як повідомили у відомстві, в 2017 році співробітники Міністерства оборони України провернули аферу при закупівлі засобів зв'язку іноземного виробництва для потреб оборони. Так, у контракті не було передбачено обов'язкової умови щодо одержання Україною відповідних компенсацій — офсетного договору на загальну суму понад 173 млн грн.

У повідомленні йдеться, що такі факти порушують Закон України "Про державне оборонне замовлення" та Порядок укладення компенсаційних (офсетних) договорів та видів компенсацій. Як заявили в Головній військовій прокуратурі, посадові особи Міноборони діяли всупереч інтересам України, а, ймовірно, з метою одержати неправомірну вигоду одним із спецекспортерів.

За фактом зловживання владою або службовим становищем" зареєстровано кримінальне провадження за ст. 364 ККУ. Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк від трьох до шести років права займати певні посади або займатися певною діяльністю на строк до трьох років, а також штраф у сумі 8500-17000 грн.

Досудове розслідування проведе Національне антикорупційне бюро України.

Раніше портал "Коментарі" розповідав, що НАБУ підозрює у держзраді та розкраданні коштів мера Києва.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Новини партнерів


Новини

Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!