Украерорух підрахував втрати від анексії Криму

Обсяг польотів скоротився майже наполовину

Держпідприємство "Аерорух", яке обслуговує повітряний рух, отримало мільярдні втрати від анексії Криму і конфлікту на Донбасі. Про це заявив в. о. директора Украероруху Андрій Ярмак. За попередньою оцінкою, компанія недоотримала близько 19 млрд грн.

"Якщо в 2013 році загальний обсяг склав 530 тис. польотів, то в 2018 році - всього близько 300 тисяч. Це мінус 44%. А транзитні польоти зменшилися майже в 3 рази. Наші спільні недоотримані доходи за весь період з 2014 року оцінюються приблизно в 19 млрд грн ", - сказав Ярмак.

Керівник "Украероруху" також повідомив, що Державіаслужба у березні 2014 року закрила повітряний простір над Кримським півостровом, тому транзитні потоки перемістилися на південь, до берегів Туреччини. Тим не менш, в "Украерорусі" працюють над збільшенням транзиту. Так, співробітники підприємства розробили процедури використання повітряного простору в районі Чорного моря. Над ним відкрили 4 траси, які активно використовуються. Андрій Ярмак уточнив, що в даний час транзитні потоки складають більше 40% від загальної кількості обслужених підприємством рейсів авіакомпаній.

Як повідомляв портал "Коментарі", в головному офісі державного підприємства обслуговування повітряного руху України "Украерорух" на підставі постанови Солом'янського районного суду Києва детективи Національного антикорупційного бюро провели обшук у справі про втрачені кошти Платинум Банку.