Головна Новини Бізнес держсектор Міжнародні резерви повторили 7-річний максимум
commentss НОВИНИ Всі новини

Міжнародні резерви повторили 7-річний максимум

В кінці січня Кабмін розмістив облігації зовнішньої держпозики на 1 250,0 млн євро

6 лютого 2020, 16:10 comments1557
Поділіться публікацією:
Міжнародні резерви повторили 7-річний максимум

Міжнародні резерви України станом на 1 лютого 2020 року склали 26 292 800 000 дол. США (в еквіваленті). Про це повідомляє прес-служба Національного банку.

"У січні вони зросли на 3,9%, сягнувши найвищого рівня з листопада 2012 року. Збільшення міжнародних резервів у січні зумовлене як успішним розміщенням урядом єврооблігацій, так і операціями Національного банку – з управління резервами та на валютному ринку", — йдеться в повідомленні.

Відзначається, що зростанню обсягу резервів сприяли, зокрема, операції уряду щодо управління державним боргом. В кінці січня були розміщені облігації зовнішньої держпозики на суму 1 250,0 млн євро. Також було виплачено 656 100 000 дол. США (в еквіваленті) на обслуговування та погашення держборгу в іноземній валюті. Велика частина суми боргу (602,2 млн. дол.) була в доларах США.

Крім того, збільшення міжнародних резервів вдалося досягти завдяки операціям Національного банку на міжбанківському валютному ринку.

"Протягом першого місяця року на ринку спостерігалася дещо менша пропозиція валюти з боку експортерів через значні обсяги отриманого ними відшкодування ПДВ і певна активізація імпортерів після святкових розпродажів", — пояснили в НБУ.

Обсяг купівлі валюти на міжбанку перевищив продажі на 98,0 млн дол. США.

Міжнародні резерви поповнювалися в окремі дні, коли пропозиція валюти була більше попиту.

"НБУ загалом купив 348,0 млн дол. США, з яких 248,0 млн дол. США за єдиним курсом та 100,0 млн дол. США – шляхом вибору найкращого курсу. Водночас для згладжування надмірних коливань гривні у бік знецінення Національний банк у січні проводив валютні інтервенції з продажу валюти за єдиним курсом  – загалом на 250,0 млн. дол. США", — йдеться в повідомленні.

Також була проведена переоцінка фінансових інструментів (зміна ринкової вартості та курсу гривні до іноземних валют). У січні 2020 року їх вартість збільшилася на 170 600 000 дол. США (в еквіваленті).

"Такий обсяг міжнародних резервів покриває 3,9 місяців майбутнього імпорту, що є достатнім для виконання зобов’язань України та поточних операцій Уряду і Національного банку", — підкреслили в НБУ.

Як повідомляв сайт "Коментарі", наприкінці січня гривня почала знецінюватися.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!