Головна Новини Бізнес держсектор Крокова доступність відділень забезпечить безпеку одержання ліків, - Загородній
commentss НОВИНИ Всі новини

Крокова доступність відділень забезпечить безпеку одержання ліків, - Загородній

Керуючий партнер Національної антикризової групи Тарас Загородній зазначив, що Кабмін не допустив монополії ліків в умовах карантину

24 березня 2020, 19:39 comments2113
Поділіться публікацією:
Крокова доступність відділень забезпечить безпеку одержання ліків, - Загородній

Керуючий партнер Національної антикризової групи Тарас Загородній привітав рішення Кабінету міністрів дозволити всім поштовим операторам України доставляти українцям куплені в інтернеті ліки.

"Уряд прийняло грамотне рішення, дозволивши всім операторам поштового зв'язку доставляти медичні препарати. Держава не допустила створення монополії, що в умовах пандемії – великий плюс. Приміром, та ж "Нова пошта" має набагато більше відділень ніж "Укрпошта". В умовах жорсткого карантину, коли люди намагаються не виходити з дому без крайньої необхідності, дуже важливо, що відділення знаходяться практично в крокової доступності", — зазначив Загородній.

Також він додав, що таке рішення на державному рівні в умовах конкуренції доставки ліків, створить належне по швидкості і якості отримання медикаментів в руки адресатам.

"Тепер, на мій погляд, уряду варто звернути увагу на те, щоб не було монополізації або змови виробників", — підкреслив Загородній.

Зазначимо, що 24 березня 2020 року, в ході засідання, Кабінет міністрів України прийняв проект постанови про внесення змін у ліцензійні умови на здійснення господарської діяльності з виробництва, оптової та роздрібної торгівлі, імпорту медичних препаратів. Документ дозволяє інтернет торгівлю ліками та поштову доставку препаратів кінцевому споживачеві. Спочатку уряд планував наділити монопольним правом доставки ліків єдиного оператора в особі "Укрпошти". Однак, враховуючи критику експертів, внесла в список поштових постачальників ліків 61 компанію – "Нову Пошту", "Делівері", "Делфакс", "Европочту" та інші.

"Наша компанія завжди ставила пріоритетом своєї діяльності принцип соціальної відповідальності. Хочу офіційно заявити, що на даний час "Нова Пошта" протестувала і адаптувала власну логістичну інфраструктуру до нових умовами продажу та доставки медичних препаратів кожному жителеві нашої країни. Ми поділяємо ступінь відповідальності за життя і здоров'я мільйонів українців і гарантуємо якісне виконання взятих на себе зобов'язань", — позначив свою позицію генеральний керівник "Нової пошти" В'ячеслав Клімов.

Нагадаємо, раніше портал "Коментарі" повідомляв про те, які галузі українського виробництва найбільш постраждають від карантину у зв'язку зі спалахом COVID-19.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!