Головна Новини Бізнес тарифи За спожитий у січні газ українці заплатять на 25% менше
commentss НОВИНИ Всі новини

За спожитий у січні газ українці заплатять на 25% менше

У січні минулого року "блакитне паливо" обійшлося населенню країни дорожче

29 січня 2020, 10:49 comments2054
Поділіться публікацією:
За спожитий у січні газ українці заплатять на 25% менше

За вживання природного газу в січні цього року українці заплатять на 25% менше. Дані наведені у порівнянні з 2019 роком, передає прес-служба Міністерства енергетики та вугільної промисловості України.

Як відзначається, у січні минулого року тисяча кубометрів газу з податком на додану вартість (ПДВ) становила 7482,6 гривень, а в цьому році — 5580 гривень, включаючи транспортування. Зменшити вартість газу для населення в Україні вдалося у зв'язку із зменшенням вартості газу на ринку в Європі. Так, прийняли рішення про відмову від гарантованої ціни на газ (6600 гривень за тисячу кубометрів з ПДВ без транспортування), а також внесли зміни до положення про покладення спеціальних обов'язків (ПСО) на ринку газу.

В прес-службі Міністерства енергетики підкреслюють, що вартість газу буде визначатися кожен місяць. На ціну буде впливати щоденна середньоарифметична ціна природного газу на нідерландському газовому хабі (ТТF). Таким чином, буде діяти прозора формула, яка полягає у щомісячному розрахунку вартості газу.

Крім цього, зменшилася вартість газу для промисловості. Так, у січні 2019 року вона становила 9019 гривень за тисячу кубометрів без ПДВ. А в січні цього року — вже 5500 гривень за тисячу кубометрів.

Раніше портал "Коментарі" писав, що на газ буде дві платіжки, але це не вплине на зростання суми.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!