Головна Новини Бізнес тарифи Нова формула дозволить переглянути у лютому ціну на газ у бік зниження, - Оржель
commentss НОВИНИ Всі новини

Нова формула дозволить переглянути у лютому ціну на газ у бік зниження, - Оржель

Міністр енергетики та захисту довкілля Олексій Оржель розповів про зниження ціни на газ для споживачів на 25 % і пояснив послідовність дій уряду

30 січня 2020, 10:33 comments8859
Поділіться публікацією:
Нова формула дозволить переглянути у лютому ціну на газ у бік зниження, - Оржель

Міністр енергетики та захисту довкілля Олексій Оржель заявив, що встановлена урядом ціна на газ для споживачів є граничною, проте може бути меншою. Про це повідомила прес-служба Кабінету міністрів України.


За словами Оржеля, підписання договору про транспортування газу стало фактором стабілізації цін на газовому ринку. Як пояснив міністр, з січня цього року ціна на газ для населення буде вираховуватися за новою формулою, згідно з якою, ціна становить 4650 грн за тисячу куб. м без ПДВ. Так, для розрахунку вартості була обрана ціна на нідерландському газовому хабі ТТF, оскільки він є більш ліквідним.


Крім того, Оржель заявив, що ціна може знизитися у лютому.


"Ця нова формула дасть можливість ще раз переглянути у лютому ціну на газ у бік зниження. Ринок має бути не тільки для споживача, а й для трейдера: хтось виграє, хтось програє. Для нас надзвичайно важливо перед повним відкриттям ринку з 1 травня 2020 року довести українським споживачам, що ринок працює не тільки в сторону збільшення, а і в сторону зменшення", — сказав міністр.


Додамо, що кінцева ціна залежить також від облгазів та компаній, які надають послуги з розподілу, і буде становити близько 6-7 тис грн за тисячу куб. м. За словами Оржеля, це реальна економія, яку отримує кожна українська сім’я.

Раніше "Коментарі", що з 1 січня буде дві платіжки: окремо на газ, окремо – вартість транспортування і вартість обслуговування мереж. Але, за словами голови комітету з питань енергетики та житлово-комунальних послуг ВРУ Андрія Геруса, це не впливає на зростання ціни.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!