Головна Новини Бізнес тарифи АМКУ заборонив мобільним операторам підвищувати тарифи
commentss НОВИНИ Всі новини

АМКУ заборонив мобільним операторам підвищувати тарифи

На час карантину АМКУ рекомендував операторам не підвищувати тарифи на зв'язок та інтернет

27 березня 2020, 10:49 comments2006
Поділіться публікацією:
АМКУ заборонив мобільним операторам підвищувати тарифи

Антимонопольний комітет України видав рекомендації для операторів мобільного зв'язку, в яких заборонив підвищувати вартість мобільного зв'язку та інтернет.

В АМКУ вважають, що закриття дешевих тарифних планів і зміна тарифів, а також переклад користувачів на більш дорогі тарифи в примусовому порядку порушують умови чесної конкуренції. Регулятор зазначає, що такі дії є зловживанням своїм домінуючим становищем на ринку.

На рішення АМКУ вплинуло і введення режиму надзвичайної ситуації, оскільки в умовах карантину громадяни можуть втратити доступ до інформації, що особливо важливо для людей в самоізоляції.

"У зв'язку із запровадженням обмежувальних заходів, пов'язаних з поширенням на території України коронавирусной хвороби (COVID-19), запобігати порушення законодавства про захист економічної конкуренції, зокрема утриматися від підвищення вартості тарифних планів, закриття соціальних, дешевих, мінімальних тарифних планів, автоматичного (примусового) переведення абонентів на більш дорогий тарифний план, погіршення якості надання послуг", — йдеться в рекомендаціях АМКУ мобільним операторам.

Зазначимо, що рекомендації АМКУ для трьох найбільших мобільних операторів є обов'язковими до виконання.

Як повідомляв портал "Комменатрии", Компанія "Укртелеком" з 1 березня змінила вартість своїх послуг. Про це повідомляється на сайті телекомунікаційного оператора. В цілому, зміна тарифів призведе до подорожчання послуг до 20-24%.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Новини партнерів


Новини

Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!