Головна Новини Бізнес тарифи НКРЕКУ запропонувала підняти тарифи на електроенергію для населення
commentss НОВИНИ Всі новини

НКРЕКУ запропонувала підняти тарифи на електроенергію для населення

НКРЕКУ запропонував прибрати пільги та субсидії для населення при оплаті за електроенергію

5 травня 2020, 15:46 comments5580
Поділіться публікацією:
НКРЕКУ запропонувала підняти тарифи на електроенергію для населення

Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики і комунальних послуг (НКРЕКУ), виступила у пропозицією зробити електроенергію дорожче для населення. Така інформація міститься в презентації регулятора, яку НКРЕКУ опублікувала на своїй сторінці в Facebook.

Так, під час круглого столу, який організував комітет Верховної Ради з питань енергетики та житлово-комунальних послуг представники комісії представили своє бачення виходу з кризи в енергетиці.

Так, одним із способів покриття дефіциту регулятор запропонував скасувати пільгову категорію споживання до 100 кВт⋅год для населення (тариф 0,75 грн без ПДВ) до кінця року. Це може принести до 12 млрд грн наступного року.

Крім цього, протягом 2-5 років запропонували скасувати перехресне субсидування з забезпеченням адресної допомоги вразливим категоріям споживачів. Подорожчання тарифів для населення до рівня промислових споживачів дозволить отримати близько 38 млрд грн на рік.

Нагадаємо, що середньозважений тариф для населення становить 1,07 грн за кВт⋅год (без ПДВ), ціна за кіловат для комерційних споживачів становить 1,88 грн.


Як повідомляв портал "Коментарі", раніше в Міністерстві енергетики та вугільної промисловості України повідомили, що планують відмовитися від пільгового тарифу на електроенергію для побутових споживачів (режим спеціальних зобов'язань, ПСО). Тарифи для сімей, які споживають занадто багато електроенергії, можуть підвищити до рівня II класу промислових споживачів.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!