Головна Новини Бізнес тарифи Стало відомо, коли підвищать ціну на електроенергію для населення в Україні
commentss НОВИНИ Всі новини

Стало відомо, коли підвищать ціну на електроенергію для населення в Україні

В. о. міністра енергетики України Ольга Буславець заявила, що нинішня криза в сфері енергетики є безпрецедентною за всю історію України

8 травня 2020, 16:05 comments3164
Поділіться публікацією:
Стало відомо, коли підвищать ціну на електроенергію для населення в Україні

Українцям не будуть підвищувати ціну на електроенергію до кінця року, заявила в. о. міністра енергетики Ольга Буславець під час наради щодо виконання рішень Антикризового енергетичного штабу. Про це передає "Економічна правда".

Так, тариф на електричну енергію для населення залишиться таким же до кінця поточного року.

"Тариф для населення у нас залишається в цьому році, як і в минулому році, незмінним, — сказала Буславець. — І не потрібно турбувати суспільство. Є різні заяви, але ми повинні сказати, що населення отримує електричну енергію за незмінною ціною".

А от для промисловості зміна тарифу НЕК "Укренерго", вважає Буславець, має бути "останнім заходом" рішення наявних проблем. За її словами, якщо б підняття тарифу могло врегулювати фінансовий небаланс, то Україна це вже зробила б. Однак мова йде саме про комплекс рішень, підкреслила Буславець, мета якого — не допустити підвищення тарифу і ціни на електричну енергію.

При цьому, глава Міненергетики зазначила, що нинішня криза у сфері енергетики є безпрецедентною за всю історію України. Причиною цього, на думку Буславець, стала "безвідповідальна державна політика", яка має ознаки "свідомого доведення державних підприємств енергетичної галузі до банкрутства".

Раніше "Коментарі" повідомляли, що споживання електроенергії в Україні за місяць знизилося на 11%.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!