Головна Новини Бізнес податки Індивідуальні підприємці заборгували державі понад 6 мільярдів гривень
commentss НОВИНИ Всі новини

Індивідуальні підприємці заборгували державі понад 6 мільярдів гривень

Щорічно борг ІП перед державою зростає більш ніж на 500 млн грн

9 вересня 2019, 14:26 comments2480
Поділіться публікацією:
Індивідуальні підприємці заборгували державі понад 6 мільярдів гривень

Станом на сьогодні, розмір боргу індивідуальних підприємців перед державою дорівнює позначці в 6 млрд грн. Про це йдеться на сайті сервісу "Опендатабот".

Згідно з наявними даними, індивідуальні підприємці України мають борг по оплаті податків на суму в 6 млрд грн. Варто відзначити, що щорічно, розмір податкового боргу ІП виростає на 500 млн грн.

Для довідки варто нагадати, що в 2017 році сума боргу ІП перед державною скарбницею становила 3,6 млрд грн, у 2018 році – 4,1 млрд грн.

У повідомленні "Опердатабот" сказано, що основна причина такої негативної динаміки – погана комунікація Державної фіскальної служби (ГФС) з бізнесменами. Так, спираючись на офіційні дані, у відкритому реєстрі боржників понад 35 тис. підприємців не мають місця реєстрації. Таким чином, їх практично неможливо ідентифікувати.

"Так як ГФС не публікує ніяких контактних даних ІП, які заборгували державі грошей, ніхто, у тому числі сервіс "Опердатабот" не може повідомити бізнесменів про необхідність внести кошти в рахунок погашення заборгованості", — коментує ситуацію юрист Микита Підгайний.

Нагадаємо, раніше видання "Коментарі" повідомляло, що Державна фіскальна служба (ГФС) у відповідь на запит сайту "Коментарі" оприлюднила дані про зарплату керівництва відомства.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!