Головна Новини Бізнес податки 100 гривень за пачку: з початком 2020 року вартість сигарет сильно зросте
commentss НОВИНИ Всі новини

100 гривень за пачку: з початком 2020 року вартість сигарет сильно зросте

З 1 січня 2020 року мінімальна вартість однієї пачки сигарет буде дорівнює позначці у 80 грн

11 вересня 2019, 14:02 comments4652
Поділіться публікацією:
100 гривень за пачку: з початком 2020 року вартість сигарет сильно зросте

Внесення змін у Податковий кодекс України збільшить ставку акцизу на сигарети в 2,5 рази. Про це повідомила директор з зовнішніх зв'язків ПАТ "Філіп Морріс Україна" Наталія Бондаренко, передає Інтерфакс-Україна.

Виходячи з наявних даних, мінімальна вартість сигарет, починаючи з 1 січня 2020 року, буде піднята до позначки в 80 грн. Максимальна ціна однієї пачки, в свою чергу, становитиме 100 грн.

"Внесення змін до Податкового кодексу, передбачені законопроектом № 1210 можуть спричинять великі ризики не тільки для виробників тютюнових виробів, але і для держави в цілому. Настільки істотне підняття вартості сигарет, яке відрізняється від цінової політики всіх країн-сусідів, може призвести до різкого і дуже суттєвого зростання контрабанди в Україні", — коментує ситуацію Бондаренко.

Також вона зазначила, що підняття цін на сигарети значно знизить рівень продажів легальними підприємствами, а держава, в свою чергу, не зможе отримати очікуваного акцизного податку від виробників тютюнових виробів.

Нагадаємо, раніше видання "Коментарі" повідомляло, що бойовики "Д/ЛНР" експортують до Європи сигарети, вироблені в ОРДЛО, через західний кордон України.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Новини партнерів


Новини

Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!