Головна Новини Бізнес податки Верховна Рада спростила подання податкової звітності
commentss НОВИНИ Всі новини

Верховна Рада спростила подання податкової звітності

Зміни до законодавства повинні спростити життя платників податків

19 вересня 2019, 16:06 comments3029
Поділіться публікацією:
Верховна Рада спростила подання податкової звітності

Верховна Рада у другому читанні підтримала законопроекти №1057 "Про внесення змін до Закону України "Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування" щодо подання єдиної звітності з єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування та податку на доходи фізичних осіб" та №1072 "Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо подання єдиної звітності з єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування та податку на доходи фізичних осіб". Про це повідомляє прес-служба Міністерства фінансів України.

Згідно з цими законопроектами, з 1 січня 2021 року в нашій країні вводиться об'єднана звітність з єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування (ЄСВ) та податку на доходи фізичних осіб (ПДФО).

Згідно з повідомленням на сайті Мінфіну, основною метою законопроектів є спрощення та уніфікація для платників податків процедур заповнення і подання звітності в контролюючі органи.

"У більшості випадків база нарахування ЄСВ збігається з базою нарахування ПДФО у вигляді заробітної плати та винагороди за виконання робіт (надання послуг) за цивільно-правовими договорами. Тому законопроекти вводять єдиний уніфікований документ шляхом об'єднання окремих форм податкової звітності, на сьогодні подаються суб'єктами господарювання – податковими агентами і страхувальниками (підприємства і самозайняті особи, які використовують працю найманих працівників) в різні терміни звіт по ЄСВ подається щомісяця, а форма ПДФО – щоквартально)", — йдеться в повідомленні.

Нова форма звітності з ЄСВ і ПДФО повинна спростити життя підприємцям, так як спростить адміністрування податку з доходів фізичних осіб та єдиного соціального внеску, а також зменшить кількість і обсяг податкової звітності.


Раніше видання "Коментарі" писало, що Верховна Рада України схвалила в цілому законопроект №1080 про внесення змін до Кримінального кодексу та Кримінального процесуального кодексу щодо зменшення тиску на бізнес.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://comments.ua
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!