Головна Новини Бізнес податки Гончарук розповів, скільки зекономить держава завдяки ліквідації тіньового ринку ПДВ
commentss НОВИНИ Всі новини

Гончарук розповів, скільки зекономить держава завдяки ліквідації тіньового ринку ПДВ

Прем'єр-міністр України Олексій Гончарук повідомив, що ті, хто не платять податки, будуть зустрічати опір від держави

27 лютого 2020, 14:17 comments1936
Поділіться публікацією:
Гончарук розповів, скільки зекономить держава завдяки ліквідації тіньового ринку ПДВ


Ліквідація тіньового ринку ПДВ дозволить державі економити 1-2 млрд грн. щомісяця. Про це у своєму Telegram-каналі написав прем'єр-міністр України Олексій Гончарук.

Глава уряду зазначив, що майже щодня в Україні фіксуються випадки, як хтось на місцях намагається збагатитися через угоди. Так, наприклад, у 2019 році система моніторингу зупинила реєстрацію податкових накладних (близько 10 млрд грн.). Зареєстрували після їх розгляду накладних лише на 3,4 млрд грн. Решту 6 млрд грн. просто намагалися вкрасти з бюджету.

Раніше "Коментарі" писали, що в деяких вітчизняних медіа з'явилося повідомлення, що якщо громадянин України отримує гроші на банківську картку, подарунки у вигляді нерухомості від людей, які не є близькими родичами (батьки, чоловік, дружина, діти, у тому числі й усиновлені, рідні брати і сестри, бабусі, дідусі, онуки), то до 1 травня 2021 року всі ці доходи потрібно зазначити в податковій декларації – до 1 серпня сплатити податок. Пізніше виявилося, що ця інформація не відповідає дійсності. Експерти висловили виданню "Коментарі" припущення щодо причин поширену низкою ЗМІ непідтвердженої інформації про те, що українцям нібито доведеться платити новий "картковий" податок.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!