Головна Новини Бізнес податки Уряд звільнив від податків імпортерів ліків та медичного обладнання
commentss НОВИНИ Всі новини

Уряд звільнив від податків імпортерів ліків та медичного обладнання

Кабмін скасував податки на ліки і медичне обладнання, які необхідні для боротьби з COVID-19

20 березня 2020, 19:24 comments2327
Поділіться публікацією:
Уряд звільнив від податків імпортерів ліків та медичного обладнання

Кабінет міністрів України звільнив від сплати ввізного мита і ПДВ певний перелік лікарських засобів, медичних виробів і обладнання, необхідних для запобігання виникненню та поширенню COVID — 19, а також для локалізації та ліквідації спалахів цього захворювання. Про це повідомляється в Telegram каналі прем'єр-міністра України Дениса Шмигаля.

Також прем'єр повідомив, що уряд до 19 квітня 2020 року спростив порядок закупівель товарів, робіт і послуг, необхідних для виконання заходів, спрямованих на запобігання поширенню COVID-19 на території України.

Постановою визначено, що закупівлі, необхідні для боротьби зі спалахами COVID-19, в умовах строковості здійснюються без проведення тендерів, з обов'язковим оприлюдненням в електронній системі всієї інформації про проведену закупівлю (ціну, обсяг тощо).

Для цього укладений договір про закупівлю повинен бути завантажений в е-систему разом з усіма додатками до нього. Завдяки цьому бюджетні кошти будуть витрачатися прозоро і контрольовано, йдеться в повідомленні Дениса Шмигаля.

Такий порядок здійснення закупівель повинен оперативно забезпечити всім необхідним установи охорони здоров'я, а також установи, заклади та підприємства інших центральних органів виконавчої влади, які залучені до заходів по запобіганню поширення COVID-19.

Раніше "Коментарі" писали, що Кабмін встановив режим надзвичайної ситуації в місті Київ, а також у Дніпропетровській та Івано-Франківській областях.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!