Головна Новини Бізнес податки Депутати Ради продовжили податкові канікули
commentss НОВИНИ Всі новини

Депутати Ради продовжили податкові канікули

Парламентарії прийняли законопроект про зміни до Податкового кодексу

13 травня 2020, 13:55 comments2652
Поділіться публікацією:
Депутати Ради продовжили податкові канікули

Верховна Рада вирішила змінити Податковий кодекс. Законопроект №3329-д "Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо додаткової підтримки платників податків на період здійснення заходів, спрямованих на попередження виникнення та поширення коронавирусной хвороби (COVID-19)" прийняли у другому читанні. Документ підтримали 333 депутати.

Законопроект передбачає, що до 30 червня звільняються від оподаткування ПДФО 300% доплати медикам (але без втрат для місцевих бюджетів). Від податків звільнили також допомогу по частковому безробіттю. Згідно з новими правилами, допомога по частковому безробіттю будуть отримувати і підприємці.

Крім цього, до 31 травня ФОП звільнені від сплати ЄСВ. До кінця карантину не будуть нараховуватися штрафи і пені за порушення податкового законодавства.

Раніше портал "Коментарі" опублікував інформацію про те, за що українцям можна не платити під час карантину. Так, зокрема, з 1 березня по 30 квітня українці можуть не платити земельний податок на ділянки, що використовуються у господарській діяльності. За період 1 березня – 30 квітня не нараховується плата за землю (земельний податок та орендна плата за земельні ділянки державної і комунальної власності) за земельні ділянки, що використовуються у господарській діяльності. Відзначається, що плата за землю не сплачується, якщо земля знаходиться у власності або користуванні, у тому числі на умовах оренди, фізичних осіб-підприємців або юридичних осіб, які використовують земельні ділянки у господарській діяльності.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!