Головна Новини Політика кабмін У Міноборони визначилися з витратами в 2020 році
commentss НОВИНИ Всі новини

У Міноборони визначилися з витратами в 2020 році

Військовий бюджет в 2020 році складе майже 5% ВВП

1 серпня 2019, 19:34 comments1863
Поділіться публікацією:
У Міноборони визначилися з витратами в 2020 році

У 2020 році на потреби Збройних Сил України має бути виділено з державного бюджету 218,7 млрд грн, передає "Укрінформ".

"Міністерством оборони на 2020 рік заявлена загальна потреба в коштах у сумі 218 млрд 700 млн грн. Це складає 4,8% від прогнозованого ВВП", — сказав під час брифінгу начальник управління соціальних виплат департаменту фінансів Міноборони В'ячеслав Салахов.

Пріоритетними є видатки на забезпечення повного та своєчасного соціального захисту військовослужбовців, оснащення ЗСУ сучасними зразками озброєння та військової техніки, а також матеріально-технічне забезпечення військ. У першу чергу це стосується Об'єднаних сил на Донбасі.

Чиновник зазначив, що 55% витрат планується витратити на грошове забезпечення військових, 23% — на озброєння і військову техніку, 5% — на інфраструктуру і 17% — експлуатаційні витрати.

Салахов додав, що Міністерство запросило на армію майже в два рази більше коштів. Однак сума має бути затверджена керівництвом держави. А військові статті видатків держбюджету мають бути розглянуті та затверджені Радою нацбезпеки і оборони.

Як повідомляли "Коментарі", Міністерство оборони оскаржить в суді рішення, яким фактично припиняється перехід ЗСУ на нову систему харчування.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!