Головна Новини Політика кабмін У «Слуги народу» визнали узурпацію влади
commentss НОВИНИ Всі новини

У «Слуги народу» визнали узурпацію влади

У президентській партії поскаржилися на політичні спекуляції інших політсил

21 серпня 2019, 17:44 comments2434
Поділіться публікацією:
У «Слуги народу» визнали узурпацію влади

Обраний у Верховну Раду за списками партії "Слуга народу", член Наглядової ради ДК "Укроборонпром" Давид Арахамія визнав, що більшість у парламенті і однопартійний уряд виглядають як узурпація влади, передає "Укрінформ".

"Якщо це виглядає як узурпація влади, то це точно демократична узурпація. Це може виглядати як завгодно, але 60% — це те, що проголосували наші виборці. У нас є 60% і ми повинні використовувати їх на максимум, щоб змінювати країну якнайшвидше", — підкреслив майбутній нардеп.

Арахамія зазначив, що всі рішення фракція у новій Верховній Раді буде приймати на користь держави, а не партії.

За словами майбутнього нардепа, представники "Слуги народу" будуть дотримуватися і Регламенту Верховної Ради, і партійних квот згідно з результатами виборів. При цьому він назвав квоти в уряді "договорняком", який не потрібен країні.

У той же час Арахамія поскаржився, що інші політичні сили відмовилися висувати своїх кандидатів на посади міністрів в новому уряді.

"Вони (представники інших партій) кажуть: "А ми хочемо, щоб ви несли відповідальність, ми не дамо (кандидатури). От це продержавницька позиція? Це чисто політична спекуляція. Якщо вони кажуть, що ми маємо нести стовідсоткову відповідальність, то ми не хочемо з ними нічого погоджувати, ми будемо нести політичну відповідальність", — підкреслив нардеп.

Арахамія запевнив, що в новому уряді будуть тільки технократи, які були відібрані за професійним принципом.

Як писав сайт "Коментарі", Арахамія раніше заявив, що в новому складі Кабінету міністрів залишиться один міністр попереднього Кабміну Володимира Гройсмана. При цьому він додав, що шанси зберегти посаду має кожен міністр.

Ім'я майбутнього прем'єр-міністра буде названо в день першого засідання Верховної Ради 9-го скликання — 29 серпня.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!